ЕК с по-мек вариант на британския план за отказ на социални плащания за мигранти

ЕК с по-мек вариант на британския план за отказ на социални плащания за мигранти
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия е подготвила предложение за „спирачка на общественото осигуряване“, която Великобритания ще може да използва веднага, за да откаже социални плащания на чуждестранните работници. Предложението обаче все още не е представено пред останалите страни от ЕС, съобщава Reuters, позовавайки се на Комисията.

Това стана ясно, след като говорителят на ЕК Маргаритис Схинас отговори положително на въпрос дали европейската институция е подготвила предложение, което би дало право да Лондон да наложи още сега ограничение върху социалните плащания за мигрантите.

Говорителят заяви, че в преговорите между Брюксел и Лондон има напредък на политическо и техническо ниво, но засега не е постигнато окончателно решение.

Първоначално премиерът Камерън поиска промяна в европейските закони, така че всички чужденци от ЕС да не могат да взимат социални помощи първите 4 години след пристигането си. Това обаче не се приема и в момента се преговаря нова схема, която юридически да не противоречи на принципа за недискриминация на свободното движение в ЕС.

Не е достатъчно само Комисията и юристите на Съвета да бъдат съгласни. Това е процес на преговори между 28 правителства и Комисията работи в интерес на всички държави на съюза., допълни Схинас.

#мигранти #социални плащания #Лондон #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници