Гръцките протестиращи фермери отново блокираха ГКПП Кулата

Гръцките протестиращи фермери отново блокираха ГКПП Кулата
A A+ A++ A

На граничния пункт са се събрали около 1000 души, които казаха, че блокират границата за неопределено време. Протестиращите фермери се заканиха, че блокажът ще трае ако трябва с дни. В момента границата е затворена и не може да се влиза в България от гръцка страна.

Според съобщение на МВР временно е преустановено пропускането на моторни превозни средства през граничните пунктове Илинден-Ексохи и Кулата-Промахон. Причината е подновени протестни действия на гръцките фермери. По информация на гранични власти от южната ни съседка, заявеният интервал за ГКПП Илинден-Ексохи е от 12 до 14.00 часа, а за ГКПП-Кулата e от 12 - 14.30 часа.

Вчера за 2 часа фермерите блокираха отново ГКПП „Кулата-Промахон”. За пореден път протестиращите срещу високите данъци гръцки фермери, разположили се на ГКПП „Кулата-Промахон”, вчера в 13.15 часа отново блокираха границата между Гърция и България. След като 10-ина минути обсъждаха блокадата с гръцките полицаи, фермерите изтикаха пред граничния пункт три вехти и ръждясали ремаркета. Така бе преграден пътят на влизащите в България леки автомобили и тирове. Трето ремарке бе изтикано на ръце и подпряно с трупчета и на лентата за влизане в Гърция.
Преди два дни граничният пункт бе блокиран за около пет часа и половина.

#фермери #протест #Кулата #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници