Разкъсана облачност в цялата страна днес

Разкъсана облачност в цялата страна днес
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Облачността над страната ще бъде разкъсана средна и висока, намаляваща над много райони до слънчево. Това съобщиха от НИМХ към Българската академия на науките (БАН).

По-значителна ще бъде тя до обяд над Западна България. По поречието на Дунав ще има мъгли или ниска облачност. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в районите с мъгла малко по-ниски, в София около 9°.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана – средна и висока, намаляваща и до слънчево време. Вятърът ще бъде до умерен от югозапад. Максимални температури между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде разкъсана – средна и висока, по-значителна до обяд в масивите от Западна България. Без валежи. Вятърът ще отслабне и ще бъде предимно умерен, по високите части до силен от северозапад. Максималната температура на височина 2000 метра ще е около 3°, на 1200 метра – около 6°.

#време #облачност #температури #Черноморието #страната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници