Вече е възможно да си купиш ток и по интернет

Вече е възможно да си купиш ток и по интернет
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Либерализираният пазар на електроенергия крие две основни предизвикателства за битовите потребители - каква ще е цената и каква ще е процедурата за смяната на доставчика. Все още не е ясен моделът на либерализацията, новините от енергийната борса показват значителни колебания в цената, което прави потребителите неуверени по отношение на тарифите. Това заяви днес управителият на "Енерго-Про" Стефан Абаджиев.

В улеснение на своите потребители от "Енерго Про" са разработили специализирана онлайн платформа kupitok.bg , чрез която могат да бъдат сключвани договори за търговия с електроенергия и наистина да се излезе на свободния пазар. Засега от тази възможност може да се възползват малките и средните фирми, които излизат от обхвата на регулирания пазар. След няколко месеца, когато има повече яснота за модела за смяна на доставчика и бъдат утвърдени стандартизираните товарови профили,  платформата ще могат да ползват и битовите потребители.

През електронната платформа процедурата по сключване на договор за доставка на електрическа енергия е опростена, като документът може да бъде заверен с електронен подпис или чрез разпечатване и изпращане с куриер до енергийното дружество.

Цената, която се предлага в договора, е фиксирана за определен период от време, в зависимост от избрания продукт. Порталът работи вече от няколко месеца и има сключени договори през него, посочи още Стефан Абаджиев.

#онлайн платформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници