Министър Ненчев предложи ген. Константин Попов за началник на отбраната

Министър Ненчев предложи ген. Константин Попов за началник на отбраната
Николай Ненчев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съветът по отбрана взе решение да бъде стартирана процедура за назначаването на генерал-лейтенант Константин Попов на длъжността „Началник на отбраната“, считано от 9 февруари 2016 г., съобщиха Министерството на отбраната.

От там вече официално потвърждават новината, че досегашният заместник-началник на отбраната ще бъде новият генерал номер едно и няма да се предлага старият за повишаване в звание. Вицеадмирал Румен Николов на 9 февруари навършва пределната възраст за военна служба за званието си вицеадмирал от - 59 години. 

„Номинацията е направена предвид деловите, командни и личностни качества на генерал-лейтенант Константин Попов, и професионалния му опит, включително и от службата в Щаба на Военновъздушния команден компонент (ЮГ) на НАТО“, казват от МО.

В Закона за отбрана е записано, че началникът на отбраната се назначава от президента на републиката по предложение на Министерския съвет за срок 4 години.

Предстои решение на Министерския съвет по предложение на министъра на отбраната Николай Ненчев и издаване на Указ на Президента на Републиката за освобождаване от длъжността „заместник-началник на отбраната“ на генерал-лейтенант Константин Попов и назначаването му на новата длъжност.

 

#Николай Ненчев #Константин Попов #началник на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници