Меркел няма връзка с реалността, смята немски психолог

Меркел няма връзка с реалността, смята немски психолог
Ангела Меркел Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Прсихоаналитикът Ханс-Йоахим Маац има необичайно обяснение за ставащото – ''Меркел страда, като много хора, от самопреценката си, която я прави да се чувства имунизирана от критика.''

Маац следи политическата кариера на Меркел от години. В Германия той е известен автор, който през 1990 г. направи психологически портрет на източногерманците. Маац стига до обезпокояващо заключение що се отнася до Меркел – той нарича политиката й „напълно ирационална“.

Според психоаналитика Меркел се превръща в „опасност за Германия“. Маац вижда приближаването на „психически срив“, ако тя продължи „на инат“ да следва своя курс. От в. „Хъфингтън пост“ направили интервю с Ханс-Йоахим Маац за тъмните страни на властта и за това, какво очаква Ангела Меркел и Германия през следващите месеци.

 „Държането й става все по-високомерно,“ коментира специалистът пред изданието. Според него „Меркел в момента се държи нерационално и неразбираемо, и възникват опасенията, че тя е загубила връзка с реалността“.

Към описанието на Меркел от Маац може да се добави, че според него канцлерът страда от нарцисизъм.

„Меркел отдавна е сочена като най-влиятелната жена в света. Нейната собствена партия се учуди, когато тя се осмели да се бунтува срещу Кол. Тя беше "майката на нацията". Някои наистина дори искаха да й бъде дадена Нобелова награда за мир. Всички тези оценки не се основават на реална сила на водач или компетентност от страна на Меркел. Тя много дълго не е взимала трудни решения. Тя никога не е била лидер, тя винаги е реагирала, а не е действала. Това свидетелства за несигурност и дефицит на самоуважение, което го има при много хора.“ Маац посочва още, че „хората трябва да се страхуват, тъй като Меркел сама вярва, че е най-могъщата жена в света. Поради изкуствено изградената представа за себе си се стига до нагласа за инат както в момента на бежанска криза“.

''Меркел е опасна , защото допринася за разделение в обществото, тъй като докато тя втвърдява позициите, се увеличава броят на хората, които не ги приемат.'' Маац не вярва, че Меркел сама ще се оттегли от канцлерския пост. Той дори казва, че тя, колкото и да не е за вярване, му напомня за Ерих Хонекер в момента, в който се качва на самолета за Чили и вдига ръка в типичния червенофронтовски поздрав.

#Ангела Меркел #психолог #Чили #разделение #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници