Гръцки фермери блокираха българо-гръцката граница

Гръцки фермери блокираха българо-гръцката граница
A A+ A++ A

7 февруари 2011г.
За пореден път земеделски протести в Гърция блокираха движението на българските превозвачи на граничен пункт Кулата - Промахон. Почти през целия следобед пътят беше затворен, което доведе до опашки от чакащи камиони на границата. Това е третата подобна блокада, с която протестите в южната ни съседка спират бизнеса на българските превозвачи. От бранша поискаха Европейската комисия да се намеси за разрешаване на проблема.

20 май 2010 г.
Жители на три общини в северната гръцка област Еврос блокират ГКПП Орменион на границата с България и ГКПП Кипи на границата. Блокадата се организира в знак на протест срещу планираната реформа на административното деление на страната, известна като плана "Каликрат".

24 януари 2010 г.
Всички пунктове по границата на страната ни с Гърция за товарния трафик са затворени. Това съобщи комисар Тодор Георгиев, началник на Регионална гранична служба - Смолян. По думите му работи единствено ГКПП Златоград, но там могат да преминават само леки автомобили и микробуси. Стачкуващите гръцки земеделци блокираха в 18.00 ч. ГКПП Промахон за всички видове автомобили, след като от 17 часа през пункта се пропускаха само леки коли и автобуси. Няма информация докога ще продължи блокадата.

18 януари 2010 г.
Пет часа продължи блокада на ГКПП Илинден - Ексохи заради протестите на гръцките земеделци. Българо-гръцката граница бе затворена точно в 10.00 часа тази сутрин и до 15.00 часа през пункта се пропускаха единствено леки автомобили.

23 януари 2009 г.
Затворена е цялата българо-гръцка граница. В 13,30 ч гръцките фермери са блокирали и ГКПП „Орменион” – „Капитан Петко Войвода”.Непроменена остава ситуацията на ГКПП „Промахон – Кулата” и „Ексохи – Илинден”, който остават блокирани от гръцките земеделци. В Главна дирекция “Гранична полиция” е получена е информация от гръцките гранични власти, че граничните пунктове на гръцко-македонската граница от днес също ще бъдат затваряни, но с режим – три часа отворени, три часа затворени. Товарните автомобили, използващи този маршрут, трябва да бъдат снабдени с необходимите документи за преминаване през външна граница на Европейския съюз. Гражданите на Европейския съюз могат да пътуват с лични карти през Македония.

#Гърция #България #фермери #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници