Потвърдиха втори случай на ебола в Сиера Леоне

Потвърдиха втори случай на ебола в Сиера Леоне
A A+ A++ A

Втори случай на ебола беше потвърден в Сиера Леоне. Още един човек се разболя от силно заразната болест в страната от миналата седмица насам, когато Западна Африка обяви край на епидемията, съобщиха властите във Фрийтаун и от Световната здравна организация (СЗО).

„Има втори потвърден случай“ каза говорителят на СЗО Тарик Ясаревич, като допълни, че засегната е лелята на 22-годишната студентка, която почина от вируса на 12 януари.

Жената е полагала грижи за племенницата си, докато е била болна, допълни още Ясаревич. Според него 38-годишната жена е развила симптомите на болестта в сряда, докато е била наблюдавана от специалисти. В момента тя се подлага на лечение.

Говорителят на СЗО допълни, че се очаква да има още случаи на болестта, най-вече при хората, които са измили трупа на студентката, преди да бъде погребан.

Епидемията от ебола, която започна през декември 2013 г. в Гвинея, уби повече от 11 300 души, по-голяма част от които в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.

Новите случай на болестта се появиха едва няколко дни след като Западна Африка отпразнува края на епидемията. През ноември Сиера Леоне обяви, че е чиста от заразата.

 

#ебола #Сиера Леоне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »