Силен снеговалеж във Вашингтон причини стотици катастрофи

Силен снеговалеж във Вашингтон причини стотици катастрофи
A A+ A++ A

Обилен снеговалеж във Вашингтон силно затрудни придвижването на президентския кортеж и предизвика многобройни задръствания и катастрофи в столицата.

Синоптици съобщиха, че за няколко часа е паднал около 2,5 см, който е необичайно за американската столица и е изненадало нейните жители.

Потърпевш се оказа и автомобилният кортеж на президента Барак Обама, който се връщаше в Белия дом от авиобазата „Ендрюс“ в щата Мериленд. Придружаващи го журналисти съобщиха, че колите от кортежа на няколко пъти така се занасяха по заснежения път, че се удряха и дори бяха изхвърляни върху бордюрите на тротоарите. При това вместо за обичайните 25 минути кортежът преодоля маршрута за 1,20 часа, включително с „често използване на сирените и светещи лампи“. Заради лошото време Обама се отказа да отиде до резиденцията си с вертолет.

Само в града са станали 200 катастрофи заради поледиците. Столичният кмет Мюриъл Баузер призова жителите да не напускат домовете си без крайна необходимост.

Медиите показват карта на столицата, на която почти всички пътища са отбелязани с червен цвят – това са задръстванията, които се точат с десетки километри. Автобусите се движат със закъснения от 20-40 минути, немалко от тях също претърпяха катастрофи.

Част от училищата в града и предградията отмениха ранните часове и учениците могат да идват на занятия от 10:00 или 11:00 часа.
Към полунощ в сряда снеговалежът спря, но синоптиците прогнозират мощна снежна буря не само в столицата, но и по цялото източно крайбрежие на САЩ. Според тях в самата столица стихията може да се развилнее през втората половина на петъчния ден и да продължи около 36 часа.

#сняг #зима #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници