Рейтингът на Меркел пада под 40% заради отворените граници

Рейтингът на Меркел пада под 40% заради отворените граници
A A+ A++ A

Рейтингът на германския канцлер Ангела Меркел продължава да спада и ако днес имаше избори в Германия, тя едва щеше да събере гласовете на 40% от избирателите. Това показват последните проучвания.

 

На последните избори екзит половете сочеха победа за водената от нея консервативна коалиция с 42% още в ранен следобед.

Меркел е остро критикувана заради бежанската си политика.

Германският канцлер се изправи за втори път пред най-острите си критици тази вечер, предаде БНР. Тя присъства на събиране на местния парламент в Бавария и обяви, че ще отговори на въпросите на всички депутати от управляващия ХСС. Малко преди това тя получи писмо от 100 депутати от Съюза, в което те настояват тя незабавно да смени курса на бежанската политика и да въведе горна граница от 200 000 бежанци годишно.

Все още имаме доверие и уважаваме работана на канцлера, но европейско решение на проблема с бежанците явно няма. Затова тя трябва да потърси национално такова, коментираха депутати.

Меркел се изправя за втори път пред ХСС през последните седмици. Преди това тя гостува и на конгреса на партията, която е традиционен коалиционен партньор на християндемократите. Това показва готовност за диалог, коментират експерти. Засега обаче правителството отказва да въвежда горна граница на бежанците, които страната приема.

#Ангела Меркел #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници