Гръцки земеделци блокираха за 20 минути границата при Промахон - Кулата

Гръцки земеделци блокираха за 20 минути границата при Промахон - Кулата
A A+ A++ A

Гръцките земеделци от района на Серес блокираха с жива верига граничния пункт Промахон - Кулата за около 20 минути днес следобед, предаде БНР. Техниката остана встрани от пътя и не бе използвана за по-мащабна блокада.

От Серес обещават, че целта им не е да блокират границите. На пътен възел Кердилия на магистралата Кавала – Солун на пътното платно са вече 750 трактора. Движението на автомобили се извършва по паралелен път.

От пътна полиция предупреждават,че са възможни внезапни фермерски блокади както по магистралата, така и на граничните пунктове с България и Турция.

Фермерите настъпват със стотици трактори към пътния възел при Темби, където се очаква да бъде основната блокада на магистралата Солун - Атина. На места пътна полиция пренасочва движението по второстепенни пътища, които засега няма да се блокират от протестиращи. В Драма, Кавала и Комотини също има движение на селскостопанска техника към магистралата.

В Солун тракторите достигнаха до пристанището.

Провежда се извънредно заседание на министерския съвет в търсене на път за споразумение с фермерите.
Земеделските производители протестират срещу промените в осигурителната и данъчна политика, която, по думите им, ги обрича на гибел.

Въпреки заплахите на гръцките власти за сериозни глоби при нарушаване на обществения ред, фермерите са заявили, че имат намерение и утре да застанат с телата си на пътя в района на граничния пункт.

#Промахон - Кулата #трактори #фермерите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници