Хиляди хора все още са без ток и вода

Хиляди хора все още са без ток и вода
A A+ A++ A

По последни данни без ток са 138 населените места, като броят на потребителите без електрозахранване е 24 000, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Екипите и на трите електроразпределителни предприятия и на ЕСО работят за отстраняването на повредите.

Възстановено е електрическото захранване във всички населени места, останали частично или изцяло без ток, събщи областната управа във Враца. Изцяло е отстранена аварията на територията на община Роман и е възстановено водоподаването. Всички учебни заведения в областта са с напълно нормален учебен процес. Продължава наблюдението на нивата на реките и състоянието на язовирите в областта. Няма критични нива, застрашаващи населените места.

Без вода вече са само пет села в Шуменско. По информация на ВиК вода в момента няма в селата Сушина и Конево, където все още не е подадено напрежение към помпените станции. Там се очаква водоподаването да бъде възстановено утре, а до полунощ водата трябва да бъде пусната в селата Ружица, Вехтово и Друмево.

По информация на "Енерго Про" без електрозахранване е село Дренци, но аварията е локализирана и екипите работят за отстраняването й, ток няма и в част от село Иваново, където също се работи.

Обстановката във Варненска област се нормализира. Всички пътища са отворени за движение. Няма въведени ограничения.

Републиканските пътища в Силистренска област са проходими при зимни условия. В цялата област е възстановено електрозахранването, нормализирани са доставките на хранителни продукти.

По пътя за Добрич, в района на село Богорово все оше има непочистен участък с горлеми навявания и преминаването става по обходни маршрути. Камионите се отбиват през Алфатар и село Алеково, а обходът за леки автомобили е през село Войново. Все още не е разчистен и третокласният път между селата Межден и Каблешково. Работи се и по отсечката от Дулово за село Колобър.

Граждани сигнализираха, че по главния път за Русе има стеснени участъци и движението е затруднено. Пътищата се почистват и опесъчават, но на много места има заледявания и опасни отсечки. 11 бездомници са приютени в центъра за временно настаняване в Силистра още преди новогодишните празници. При необходимост могат да бъдат прибрани още няколко човека. В цялата област училищата са в принудителна ваканция и утре.

От сряда се възстановява учебният процес в община Разград. В останалите шест общини в областта - Исперих, Кубрат, Лозница, Завет, Самуил и Цар Калоян дървената ваканция на учениците продължава и утре.

Всички пътища на територията на област Ловеч вече са отворени за движение. Все още непроходим е прохода Троян-Кърнаре. Днес беше възстановено движението на пътя Шипково-Рибарица и Деветаки-Брестово. Възстановено е и електроподаването във всички населени места. Екипите на електроразпредели-телното дружество продължават да отстраняват аварии на отделни абонати. Обстановката в региона се нормализира.

Навсякъде в Габровско авариите по електропреносната мрежа са отстранени и всички села са захранени с ток. Машините продължават да разчистват пътищата към населените места, които са трудно достъпни.

#без ток #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници