Съпартийци искат Борисов да отстрани хората на Кънев от властта

Съпартийци искат Борисов да отстрани хората на Кънев от властта
A A+ A++ A

Депутати, министри и активисти от ГЕРБ поискаха премиерът Бойко Борисов незабавно да отстрани областните управители и останалите представители на ДСБ от властта.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев вече директно работи срещу управлението и стабилността в държавата, оплакват се представителите на ГЕРБ. "Вчера моята партия беше нервна", коментира Борисов. На сбирка при него всички са били изключително гневни на изказването на Кънев, че в събота на националното съвещение ще призове структурите на партията си да бъдат готови за избори през май 2016 година.

Това е открит курс срещу ГЕРБ, тълкуват съпартийците на премиера.
 
„Който иска избори в момента, иска дестабилизация на държавата“, коментира пред "Епицентър" зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя обясни, че предсрочни избори означават спиране на започнатите реформи, на европейските средства и отстъпление от всичко добро, което е постигнало коалиционното управление.

„Ако това е целта на Кънев, нека да я изрече в прав текст“, призова го депутатката от Кърджали. Тя бе категорична, че лидерът на ДСБ бори престъпността, мафията и ДПС не на дело, а от Фейсбук. „Не съм го виждала в нито един от смесените райони на страната. Виждала съм, обаче Радан Кънев много приятелски да си говори с бившия лидер на ДПС, с когото имат много топли отношения още от лятото“, допълни Караянчева.

Зам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ Димитър Главчев отговори на призива на Радан Кънев към предсрочни избори с българската поговорка: „Гладна кокошка, просо сънува“ и предупреди, че ако има вот през май, кокошката може да остане и без просо.


#ГЕРБ #ДСБ #Бойко Борисов #Радан Кънев #Цвета Караянчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници