Бърни Сандърс обвини Хилари Клинтън в корупция

Бърни Сандърс обвини Хилари Клинтън в корупция
Снимка: CNN
A A+ A++ A

Американският сенатор Бърни Сандърс обвини съперничката си за президентската номинация от демократическата партия Хилари Клинтън, че е получавала огромни хонорари от една от най-големите инвестиционни банки в САЩ и света - Goldman Sachs.

Той отправи това обвинение срещу бившия държавен секретар по време на телевизионния дебат с участието на кандидатите, които претендират за номинацията на Демократическата партия за президентските избори.

„Хайде да ви приведа пример колко е корумпирана системата, предложи сенаторът. Неотдавна „Голдмън сакс“ бе глобена с пет милиарда долара. Но тя (банката) даде на страната двама финансови министри: един при републиканците, един при демократите (съответно Хенри Полсън и Робърт Рубин - бел. ТАСС). Ръководителят на Goldman Sachs е милиардер, който идва в Конгреса и изисква ние да орежем средствата за социално осигуряване, за "Медикеър" и "Медикейд" (основните програми за държавна медицинска помощ - бел. ТАСС)".

''А вие, госпожо Клинтън, само за една година получихте от „Голдмън Сакс“ хонорари в размер над 600 000 долара. И вие не сте е единствената. Намирам за много странно, че голяма финансова институция плаща 5 милиарда долара глоба за нарушаване на закона, но нито един неин ръководител не отива на съд и не е разследван, а подрастващите у нас ги хвърлят зад решетките за пушене на марихуана".

Сандърс припомни още, че републиканците настояваха правителство да остави на мира банкерите от Уол стрийт.

„То ги остави, те се оказаха мошеници и подкопаха нашата икономика. Време е правителството отново да се залови с тях“, заяви още Бърни Сандърс.

#Бърни Сандърс #Хилари Клинтън #Голдман Сакс #САЩ #избори #президент #корупция #Goldman Sachs

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници