Хилари Клинтън: Путин е като ''хулиган'', с него трябва да отстоявате своето

Хилари Клинтън: Путин е като ''хулиган'', с него трябва да отстоявате своето
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Хилари Клинтън не изключва „презареждане в отношенията“ с Русия.

„Зависи от това какво ще получа в замяна“, заяви по време дебат бившият държавен секретар на САЩ. В момента тя е водещ кандидат на Демократическата партия за президентския пост. 

Хилари Клинтън изрази мнението си в отговор на въпрос готова ли е натисне копчето за „рестартиране“ на отношенията, както бе през 2009 година. Тя напомни, че тогава САЩ се споразумяха с Русия за транзита на военни товари в Афганистан, подписаха договора за ограничаване на ядреното оръжия и се договориха за санкции спрямо Иран.

Тя призна също, че й било трудно общуването с Владимир Путин, когото тя охарактеризира като „хулиган“, макар и отношенията им да са били уважителни.

"Моите отношения с него… Това е интересно… Мисля, това е уважение. Трудно ни е да си имаме работа един с друг. Аз знам, че той е човек, с когото постоянно трябва да отстоявате своето". Тя също сравни руския президент с „хулиган“, който може да вземе толкова, колкото иска, докато не се съгласите“.

В тази връзка Хилари Клинтън смята, че САЩ трябва да действат заедно с европейските страни. Тя отбеляза, че санкциите на ЕС срещу Русия заради Крим са я зарадвали.

„Ние трябва да се заедно и да не допуснем Путин да заеме по-агресивна позиция в Европа и в Близкия изток“, добави Клинтън. 


#Владимир Путин #Хилари Клинтън #хулиган #Европа #Близкия изток #САЩ #Русия #санкции #Украйна #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници