Германците вече не вярват на Меркел, пада и рейтингът на консерваторите

Германците вече не вярват на Меркел, пада и рейтингът на консерваторите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A


Рейтингът на консерваторите на Ангела Меркел пада, а този на противниците на политиката ѝ по мигрантския въпрос нараства. Това потвърди анкета на обществената телевизия А Ер Де, проведена в Германия дни след масовите атаки срещу жени в Кьолн и други градове в новогодишната вечер. Блокът между християндемократи и Християносоциалния съюз губи два процентни пункта и вече разчита на 37 на сто от потенциалните избиратели. Опонентите на Меркел от "Алтернатива за Германия" събират 10 на сто подкрепа.

Анкетата на А Ер Де показва още, че 51% от германците не вярват в уверенията на канцлера, че страната може да се справи с миграционния поток, достигнал милион и сто хиляди души през миналата година.

Депутати от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел са се подписали петиция, която настоява за ефективна забрана на повечето бежанци да влизат в Германия, съобщава германският вестник “Билд“. Досега, петицията е подписана от общо 40 депутати.

Причина за подготвянето на политическия документ станаха нападенията срещу жени в Кьолн и други големи градове в Германия.

“Ако толкова голяма част от партията се изказва в полза на частичното затваряне на границите, би трябвало да можем всички да гласуваме за това“, отбелязва германският депутат Кристиан фон Щетен пред "Билд", цитиран от агенция "Фокус".

Според “Билд“, групата депутатите, подписали петицията, възнамеряват да поставят въпроса за промяната на политиката на отворените граници на следващата конференция на партията на 26 януари.

Те настояват да се забрани приемът на бежанци,„които искат да влязат в Германия нелегално през сигурна трета страна“, като се позовават на Регламента от Дъблин, който бе приет през 2013 година. Регламентът постановява, че бежанците трябва да получат убежище в първата страна от ЕС, в която пристигнат.

#Германия #Ангела Меркел #бежанци #Християндемократичен съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници