Бойко Борисов: Лозан Панов ме атакува политически

Бойко Борисов: Лозан Панов ме атакува политически
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A
Премиерът Бойко Борисов поиска да бъде изслушан във ВСС, след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов огласи съдържанието на препратен му от Борисов есемес във връзка с дебатите в Съвета по проверката срещу съдия Владимира Янева.
 
Към този момент все още не е ясно кой точно е изпратил есемеса до Борисов. Това се опитват да разберат и членовете на Съвета.

Бойко Борисов пристигна в ВСС афектиран, но в думите му се съдържаше декларация, че уважава съдебните кадровици, че не вижда никакъв проблем в комуникацията си с тях, че съдебната система работи много, но и че не му е приятно да чете непрекъснато в медиите как ВСС иска да го изслуша по така наречения случай "Яневагейт", а пък той не идва.

Членове на Съвета се опитаха да му обяснят, че всъщност той не е канен да бъде изслушван по този случай и че целият сюжет се е развил около въпросния есемес, който получи Лозан Панов и в който на Борисов се докладва, че Панов отново е искал да бъде изслушан по така наречения "случай с двете каки", но Съветът не е приел решението.

Той отрече да има каквато и да е намеса по случая с цитираните и обсъдените разговори между Владимира Янева и Румяна Ченалова. За уточнение потвърди, че няма вайбър, тъй като в част от тези разговори се твърди, че е пращал съобщения по вайбър.  

По-рано заседанието на Висшия съдебен съвет беше прекъснато, след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов огласи съдържанието на есемес, препратен му от премиера Бойко Борисов, във връзка с дебатите в Съвета по проверката срещу съдия Владимира Янева.

Панов настоява компетентните органи да проследят пътя на това съобщение, като не се нае да коментира защо според него премиерът му е препратил въпросното съобщение. Този случай стана повод той отново да постави въпроса за бързия начин, по който ВСС се опитва да приключи проверката по разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова, в които става дума за недопустими отношения между изпълнителната и съдебната власт във връзка с конкретни висящи дела.

Председателят на ВКС се възмути от това, че точката е влязла в дневния ред на ВСС извънредно снощи и заяви, че всъщност текстът за съдебната система и за реформата не е неговата реч, която беше обект на проверка в Етичната комисия, а по-скоро начинът, по който ще приключи този скандал. 

В момента заседанието продължава.

 

#Бойко Борисов #Лозан Панов #ВСС #Яневагейт #Румяна Ченалова #Владимира Янева #ВКС #съдебна власт #политика #есемес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници