Ливърпул и Арсенал не се победиха в голов трилър на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Ливърпул и Арсенал не се победиха в голов трилър на "Анфийлд" (ВИДЕО)
A A+ A++ A

След вчерашното зрелищно равенство 3:3 между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед днес голямото дерби между Ливърпул и Арсенал предложи дори повече емоции на феновете, а резултатът бе същият – 3:3.

След като мърсисайдци влязоха в 21-ия кръг с реализирани толкова голове (22), колкото само Луис Суарес бе отбелязал за тях към този момент в последния си сезон, то срещу тима на Арсен Венгер те разгърнаха по-голяма част от потенциала си в авангарда. „Артилеристите” пък са инкасирали цели седем гола в последните си две визити в първенството и определено може да се чувстват разочаровани от крайния резултат, след като водеха до края на редовното време и едва в добавените секунди изпуснаха победата.

Ливърпул повеждаше на два пъти рано в срещата, но така и не стигна до победата, като има само два успеха в последните си 18 мача с Арсенал в първенството (10 ремита и 6 поражения). Тимът на Юрген Клоп с 31 точки е на девета позиция и има равен актив с Кристъл Палас, който вчера загуби с 0:1 визитата си на последния в таблицата Астън Вила.

Арсенал пък загуби предимството си на върха в класирането след 21 кръга, като с 43 точки вече има идентичен актив с този на втория Лестър. По същото време „лисиците” постигнаха изключително ценен успех с 1:0 като гост на четвъртия Тотнъм в друго дерби от кръга, благодарение на гол на Роберт Хут в 85-ата минута.

Резултатът бе открит в 10-ата минута, когато изстрел на Емре Джан от 22 метра бе париран от Петър Чех, но стражът несъзнателно прати кълбото право в обсега на непокрития в пеналтерията Роберто Фирмино, който без особено забавяне разпечата вратата му при добавката за 1:0.

Всичко най-интересно за срещата между Ливърпул и Арсенал, както и видео с головете може да видите в Sporta.bg

#Ливърпул #Арсенал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници