МВР вижда финансов мотив и при двете знакови убийства

МВР вижда финансов мотив и при двете знакови убийства
A A+ A++ A

Полицията проверява различни версии, но се открояват финансови взаимоотношения и при двете знакови убийства в последните дни. Това каза заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Константин Димитров за убийствата на Веселин Стоименов и на Александър Антов.

Двата случая не са взаимно свързани, но по една или друга причина има финансов мотив. „Дали от конкуренция в бизнеса, дали от чисто други мотиви на отделни лица, които са засегнат, това тепърва ще се изяснява”, заяви зам.-директорът, цитиран от БГНЕС. В момента се прави финансов профил на фирмите и на двамата. Константин Димитров не каза за колко фирми става въпрос, но в случая на Стоименов са над 10, за Антов – под 5.

За момента няма информация нито един от двамата да е бил изнудван. За убийството на Антов в деня, в който той беше открит, кметът на Бистрица каза, че подходът на стрелбата е аматьорски, защото мястото на инцидента е станало в „една от най-охраняваните зони в страната“. Според него по всичко личи, че е битов характер и няма професионален подход. Полицията обаче посочи, че гилзите от престъплението липсват, което според Димитров е показателно.

„От убийството запис няма, има в периметъра камери, които биха могли да ни помогнат за движението на определени лица, но не са в добро качество", добави той. По думите му обемът от информация е огромен. "Предполагам знаете какъв е районът, знаете, че къщите са опасани с камери – една част от камерите са с добри показатели, друга част не са толкова добри като качество”, каза Димитров.


#Веселин Стоименов #Александър Антов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници