Домусчиев: Ще осигурим парична награда за информация по убийството на Александър Антов

Домусчиев: Ще осигурим парична награда за информация по убийството на Александър Антов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''КРИБ наистина излезе с остра декларация срещу МВР, но не е искал оставки сега и веднага, а точно напротив – ние искаме първо резултати сега и веднага и ако няма резултати, то тогава можем да говорим за последващи искания,'' каза Кирил Домусчиев, председател на КРИБ по Нова телевизия.

Според него острите декларации са нещо типично за бизнеса, когато виждат проблеми и когато не се виждат резултати. Той отбеляза като много важни в случая действията на МВР и следващите от тях резултати.

„В продължение на три дни ние бяхме свидетели на едно относително бездействие, което няма как да доведе до резултати”, категоричен бе той.

На въпрос защо бизнесът не е реагирал при подобни ситуации през миналата година, Домусчиев заяви: „Не можем да се бъркаме в работата на професионалистите, ако те наистина са такива. Ние от тях трябва да искаме резултати. Министърът е човекът, който трябва да си създаде екип от професионалисти, които да ги осигуряват тези резултати. Нормално е ние да се обръщаме към министъра и всички органи, които по някакъв начин биха повлияли или променили статуквото.”

По думите му, факт е, че постоянно има показни разстрели, отвличания, кражби и грабежи и това нещо трябва да спре.
„Изключително единодушно от управителния съвет беше решено да излезем с една такава декларация, защото за да може бизнесът да се развива и да се чувства спокоен в една държава и да инвестира в нея – той иска да има сигурност”, посочи Домусчиев. 

Показното убийство на собственика на модна къща ''Агресия'' Александър Антов се случи на 9 януари около 19 часа, когато той е излизал да разходи кучето си близо до дома си в Бистрица.

„КРИБ ще окаже пълно съдействие на МВР за разкриването на престъплението. Ако е необходимо ще осигурим и награда за откриване и достоверна информация, която да помогне на МВР да открие извършителите”, каза още председателят на КРИБ.

#КРИБ #Александър Антов #Кирил Домусчиев #МВР #полиция #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"