Жертвите на метиловата ракия в Якоруда официално станаха шест

Жертвите на метиловата ракия в Якоруда официално станаха шест
A A+ A++ A

Жертвите от алкохола-убиец в Якоруда официално станаха 6. Това бе потвърдено от втората ексхумация, извършена днес на гробищата в малкото градче, предаде БГНЕС.

Около обяд днес по разпореждане на прокуратурата беше ексхумирано тялото на Юсуф Мемчов на 33 години, починал на 21 декември.

Юсуф е първият, пил от ракията с високо съдържание на метилов алкохол, закупена от местния бизнесмен Тайфи Мекльов. Пред съда пък Мекльов прехвърли върху него отговорността за доставката на фалшивото питие.

Вчера в полицията в град Якоруда са извикани родителите на Мемчов, на които е обяснено, че с оглед на събиране на повече доказателства, първата жертва на метилов алкохол, приготвен от технически спирт и овкусители, е синът им Юсуф.

Родителите са подписали документите за ексхумация. По обяд днес съдебният лекар Яни Златин е взел проба от тялото за химическа експертиза, след което тленните останки отново са положени в гроба. Според родителите на Мемчов съдебният лекар им казал, че синът им също е починал вследствие на отравяне с метилов алкохол.

На 30 декември по същия начин бе ексхумирано тялото на 38-годишния Вайдан Мисанков. Така след днешната ексхумация стана ясно, че починалият на 21 декември Юсуф Мемчов, е шестата жертва на алкохола-убиец.

Местните хора казват, че Юсуф е пил алкохол заедно с един младеж от село Кръстава, община Велинград, който е починал същия ден заедно с Юсуф. Тъй като родното му село е към Районна прокуратура-Велинград все още не е ясно дали и неговото тяло ще бъде ексхумирано.

#Якоруда #ексхумация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници