Следи от куршуми са открити по телефона на кмета на Якоруда

Следи от куршуми са открити по телефона на кмета на Якоруда
A A+ A++ A

Склоняване към самоубийство продължава да бъде водещата версия за смъртта на кмета на Якоруда Нурадин Кафелов, потвърдиха от прокуратурата.

Той беше открит вчера следобед, около 16,30 часа, мъртъв с огнестрелна рана в главата в лек автомобил на пътя към курортната местност Трещеник - на около 6 км от града.

Според близките му той е бил видимо притеснен и с нетипично поведение. Имало е следи от куршуми и по мобилния му телефон.

Сигналът е подаден от служебния му шофьор и от лидера на ДПС в общината Ибрахим Карафеиз, които тръгнали да го търсят, тъй като цял ден не отговарял на мобилния си телефон. Намерили го на задната седалка с прострелна рана на главата и с личния му пистолет.

"Намерен е вътре в автомобила, до тялото на г-н Кафелов. Това, което е намерено, е неговият мобилен телефон. В телефона има два отвора", каза заместник районният прокурор Костадин Чилев.

Цяла нощ продължиха огледите на място и следствените действия. Образувано е досъдебно производство:

"Делото е образувано за склоняване към самоубийство. По това се работи основно. Разбира се, като по всяко досъдебно производство се работи по всички версии, както и за умишлено убийство. Извършват се в момента неотложни действия в град Якоруда, в общината, в дома на г-н Кафелов, разпитват се свидетели, усетили са нещо странно в неговото поведение, в един момент телефонът му е бил изключен. От 2-3 дни е бил с по-различно поведение, видимо притеснен, затворен, не се е държал както обичайно".

#Якоруда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »