Финансов мотив е най-вероятна причина за двете показни убийства

Финансов мотив е най-вероятна причина за двете показни убийства
A A+ A++ A


Разследващите открояват финансови взаимоотношения като най-вероятната причина за убийствата на Александър Антов и на Веселин Стоименов. Това каза на пресконференция заместник-директорът на Националната полиция Константин Димитров.

Работи се обаче и по всички останали версии. В момента разследващите правят финансови профили на фирмите, с които двамата са имали взаимоотношения. И в двата случая обаче разследващите все още нямат конкретни насоки за извършителите.

За убийството на Антов Димитров каза, че самото престъпление не е било записано от камерите в района, но разследващите разчитат на записи, на които биха могли да видят движението на определени хора. Той уточни, че гилзите от мястото на убийството липсват.

Все още няма развитие и по убийството в Борисовата градина, каза Димитров. Той допълни, че въпреки че на два пъти от МВР са разпространили снимките от камерите с молба да бъде разпознат мъжа от тях, в полицията са получени по-малко от 50 сигнала. Разследващите не са получили нито един сигнал от случаен минувач, въпреки че движението в района е интензивно.

Константин Димитров заяви, че рапърът Серафим Мартинов - Сарафа вероятно е в Испания, но българските органи все още чакат отговор от колегите си там. Към момента е ясно, че той е напуснал страната.

Снощи в 18.00 часа е започнала специализирана операция на областните дирекции на МВР в страната, каза заместник-директорът на Националната полиция Тодор Гребенаров. Той уточни, че в операцията участват и сили на Жандармерията и целта й е да се направи анализ на средата на сигурност, като основен акцент са малките населени места, в които има по-малко полиция. Акцията ще приключи в понеделник, но в някои областни дирекции тя ще продължи всекидневно, каза Гребенаров.

Той заяви, че се проверяват автомобили, оперативно интересни лица, и места, в които могат да се настанят незаконни емигранти. За изминалото денонощие са били задържани 108 души за нарушения на обществения ред или други престъпления и са образувани 51 досъдебни производства. В операцията участват около 1200 полицаи, каза Гребенаров.

#МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници