Александър Станков пред Sporta.bg: ЦСКА и Литекс трябва да се слеят

Александър Станков пред Sporta.bg: ЦСКА и Литекс трябва да се слеят
A A+ A++ A

Александър Станков е сред най-успешните български треньори – не само у нас, а и в чужбина. Специалистът е известно име в една от най прогресиращите във футбола страни – Китай. Там той изкара два успешни престоя(първият в Делиан Аербин, с който завърши първи през 2011 година във второто ниво в Китай и го вкара в елита), макар вторият да бе белязан от тежка финансова криза в неговия отбор Хунан. Станков се отличава със стегнат и ясен изказ, стилно облекло и искреност - нещо, което събрано накуп е рядкост у родните наставници. В България е водил младежкия национален отбор, ЦСКА, Черно море, Локо (Пд). Навсякъде е оставял отлични впечатления и приятели. Той винаги е интересен събеседник, който назовава нещата с истинските им имена. В момента специалистът си почива в очакване на ново предизвикателство в треньорската си кариера. Сашо Станков се съгласи да даде интервю – специално за читателите на Sporta.bg.

-Г-н Станков къде изкарахте коледните и новогодишни празници и как Ви се отрази почивката след трудния период, който изкарахте в Китай начело на местния Хунан?

-Определено имах нужда от почивка и изкарах хубави празници. На Коледа, както е прието, бях със семейството си, а на НГ – с приятели и добра компания на едно приказно местенце.

-Разкажете за престоя Ви в най-многолюдната страна и доволен ли сте от свършеното?

-Трябва да започна с това, че аз съм адаптиран съм към Китай, а там никак не е лесно да се нагодиш. Вторият ми престой, който приключи преди 2 месеца беше тежък от където и да се погледне Несъответствията с това за, което се бяхме разбрали и подписали договор се оказаха неизброими. Може да се каже, че не случиха нещата, така както си ги представях и ми бяха представяни. Моя грешка е това, че не проучих по-детайлно отбора на Хунан. Оказа се, че това е един тим-средняк, без особени традиции в Китай. Бюджетът ни беше малък, а в един момент изглеждаше, че фалитът е неизбежен. Клубът имаше капитали на борсата и много разчиташе на това. Последва обаче срив в борсата и оттам това се отрази на тима. Все пак в последния момент се спасихме от изпадане и запазихме място във втора китайска дивизия. Това се случи, въпреки всички нека ги наречем най-точно организационни проблеми.

Цялото интервю с Александър Станков може да прочетете в Sporta.bg

#Александър Станков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници