Боян Расате с обвинение, грози го затвор

Боян Расате с обвинение, грози го затвор
A A+ A++ A

Лидерът на националистите от движение "Гвардия" Боян Расате се сдоби с обвинение заради вчерашния инцидент на улица „ Цар Симеон” в София и е застрашен от присъда до шест години затвор.

Софийска районна прокуратура привлече като обвиняем 44-годишния Боян Станков – Расате за умишлено причинена от него на 12.01.2016 г. около 16.30 ч. в гр. София спрямо пострадалия М.Ж. средна телесна повреда (счупване в областта на десния глезен), информират от прокуратурата.

Престъплението по чл. 129 НК е наказуемо с лишаване от свобода до шест години, уточняват обвинителите. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Гаранция” в размер 1500 лв., която следва да бъде внесена в 10-дневен срок.

Боян Расате бе задържан в 3-то РПУ в София за нанасяне на удари по 57-годишен човек. Инцидентът е станал във вторник . Расате се движел по улица „ Цар Симеон”, когато възникнало спречкване между него и гражданин с куче.

След инцидента мъжът е откаран в болница със счупен глезен.
 

През 2010 година Боян Расате нападна собственика на цирк "Балкански" Александър Балкански, който му направил забележка да не паркира пред авариен вход. Националистът бе задържан за кратко и на 15 декември миналата година, когато в София имаше факелно шествие срещу посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу. Тогава от МВР съобщиха, че Расате е задържан, защото не е носел документи за самоличност и е бил засечен с автомобила си в района на турското посолство, без да може да представи шофьорска книжа.

#Боян Расате #обвинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници