Радан Кънев подготвя нов десен политически проект

Радан Кънев подготвя нов десен политически проект
Радан Кънев Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов десен политически проект подготвя лидерът на ДСБ Радан Кънев. Това съобщи самият той по Дарик, като добави, че именно с новата партия ще участва на предстоящите президентски избори в края на годината.

Ето как обясни Кънев визията си за новия проект:

"Този проект ще бъде изключително отворен, особено към хора, които до момента не са се занимавали или просто малко са се занимавали с политика. Ще бъде изключително отворен към българските предприемачи от най-дребния до най-едрия бизнес с възможността те да се включат активно в процеса на взимане на решения и да имат адекватно представителство до най-високото управленско ниво, включително участие в структурите на властта. Защото досегашните опити бизнесът да бъде ангажиран бяха тотално лобистки", Кънев.

По думите му времето на политическите коалиции е отминало, а бъдеще имат единствено субектите, които поддържат едновременно силна и единна структура, но и много отворена и допълни своите виждания и идеи:

"Говоря за нещо много различно от българската традиционна партия, защото всички български традиционни партии, в най-голяма степен доминиращата партия в политиката ни партия - ГЕРБ, следват структурния модел на БКП. Ще дам примери - начинът, по който се изгражда на два пъти вече в последното десетилетие партията на Саркози. Там възможност да влезе има всеки и ти създаваш култ към тази партия. Няма да ходиш да се молиш на местния партиен секретар дали ще те пусне, дали няма. Ти създаваш, ти плащаш членския внос, който е солиден, и ставаш част от това, което беше Съюз на народното движение, сега е Републиканците; придобиваш правото да гласуваш за неговия лидер, за неговия кандидат-президент, за неговите кандидат-министри на отворени вътрешни референдуми и въпреки това партията има строга единна структура и когато дойде време за избори, се превръща в бойна машина, а не в орда варвари, която беше Реформаторския блок на всички досегашни избори", допълни Радан Кънев.

#Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници