Съдят убийците на Севилия, намушкана 44 пъти

Съдят убийците на Севилия, намушкана 44 пъти
Севилия Райчева беше убита в дома си в „Люлин“ на 13 май 2011 г. За убийството дни по-късно бяха задържани 17-годишните младежи Антон Ангелов и Янка Младенова. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Започна делото за жестокото убийство на 18-годишната Севилия Райчевa от столичния квартал „Люлин“.

На подсъдимата скамейка в Софийски градски съд застанаха непълнолетните Антон Ангелов и Янка Младенова, предаде репортер на БГНЕС.

44 рани от нож преброили разследващите по тялото на момичето. 13 от тях били по лицето и шията. Имало рани и по главата, врата, корема и крайниците.

Севилия Райчева беше убита в дома си на 13 май 2011 г. За убийството дни по-късно бяха задържани 17-годишните младежи Антон Ангелов и Янка Младенова.

По време на разпитите те направили пълни самопризнания. Изяснено било, че жертвата и извършителите се познавали, защото и тримата живеели в квартала.

На 13 май двамата отишли при своята позната, опитали се да отвлекат вниманието й, за да откраднат златните й накити - около 10 грама.

След като не успели, я проболи с нож по цялото тяло. Оръжието на престъплението е намерено и иззето.

„Убийството е извършено по особено мъчителен начин“, каза прокурор Антоанета Николова. Тя посочи, че Севилия е била в съзнание и е изпитвала значителна болка.

И Антон, и Янка казаха, че разбират в какво ги обвиняват, но не дадоха обяснения за убийството.

В съда до Антон Ангелов застанаха майка му и баща му. Майката на Янка Младенова бе призована като свидетел, но се отказа да дава показания и остана в залата.

Семейството на Севилия предяви и граждански иск за неимуществени вреди за 100 000 лв.

„Това са хора, които заслужават тежки наказания“, каза майка й Мария Хранова преди заседанието. В съда тя описа Севилия като изключително добро и наивно дете, което е било използвано от своите „приятели“.

Майката разказа, че за нея момичето не е било болно, а само депресирано. Призна, че лекарите са й поставили диагноза, а в досъдебното производство дори казала, че това е шизофрения и е поставена от 5 години.

„Добре, маминко, лека работа и да ми купиш нещо сладко, като се прибереш“, това пък били част от последните думи на момичето, които майка й чула от нея, преди да се разделят сутринта във фаталния ден, стана ясно от разказа на Мария Хранова.

Според бащата на Севилия Райчева Георги Трайков убийството е било планирано предварително.

„Започнали са да я колят от стаята, по коридора са я колили и са я заклали, довършили са я пред кухнята“, описа Георги Трайков убийството на дъщеря си.

По делото в понеделник трябва да бъдат разпитани около 7 свидетели.

#Георги Трайков #Мария Хранова #Янка Младенова #Антон Ангелов #убийство #квартал „Люлин“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници