Туитър съди Турция

Туитър съди Турция
A A+ A++ A

Социалната платформа „Туитър“ е подала иск в съда в Анкара, в който иска анулирането на глоба, наложена върху нея от турските власти. Тя е била наредена заради това, че на страниците на сайта не бе премахнато съдържание, определяно от Турция за „терористична пропаганда“.

Говорител на компанията „Туитър“ съобщи, че компанията е предприела законни мерки относно глобата, но отказа да даде допълнителни детайли. При управлението на президента Ердоган Анкара предприе редица мерки срещу социалните медии. В миналото неколкократно бе блокиран достъпът до „Туитър“ в страната. Често бе искано тя да премахва определено съдържание от страниците си.

Но глобата в размер на 150 хиляди турски лири (90 хил. лева) бе първата такава, наложена от държавния регулатор срещу социалната платформа. В своя иск „Туитър“ настоява, че глобата е неправомерна и затова трябва да се анулира.
Въпросното съдържание, което Турция иска премахнато, е свързано с дейността на Кюрдската работническа партия, която в се смята за терористична организация в страната.

#Туитър #Турция #Анкара #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници