Брутално убийство в София: разстреляха наследника на бизнеса на ВИС-2 по морето

Брутално убийство в София: разстреляха наследника на бизнеса на ВИС-2 по морето
A A+ A++ A

Неизвестни брутално застреляха 53-годишния Веселин Стоименов, известен като управляващ имотите на ВИС-2 по Черноморието. Мъжът е починал на място от изстрел в главата. Полицията е намерила седем гилзи на местопрестъплението. 

Убийството е станало във входа на блок 19 зад затворения комплекс "Макси" на бул. "Симеоновско шосе" малко преди 21.00 часа.

Близо до мястото на убийството, на територията на Студентски град, е открит опожарен автомобил БМВ, който може да е използван при убийството. Разследващите проверяват дали има връзка между двете събития.

По неофициална информация Стоименов е юридическото лице, което е извършило ликвидацията на ВИС-2.

На него според редица публикации в различни медии, е била поверена грижата за инвестициите на организацията по Черноморието. Строименов е отговарял за заведенията на бившата групировка по Черноморието в миналото. После е управлявал хотелите, останали от Георги Илиев -"Дюн", "Орел",  "Астория". Неговата фирма държала и лодките за разходки по Ропотамо.

Той се води за един от най-доверените хора на покойния Георги Илиев, който беше застрелян от снайперист през 2005 г., пред заведението му „Буда бар“, в курорта Слънчев бряг.

Мястото на произшествието е блокирано от полиция. МВР издирва стрелците.

#Веселин Стоименов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници