Бежанци към полицаи в Кьолн: Трябва да сте дружелюбни с мен. Поканила ме е госпожа Меркел.

Бежанци към полицаи в Кьолн: Трябва да сте дружелюбни с мен. Поканила ме е госпожа Меркел.
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Авторът на полицейски доклад за събитията в новогодишната нощ в град Кьолн изтъква, че за пръв от 29 години се е сблъскал с такава проява на неуважение. Той твърди, че нарушителите направо пред очите на полицията унищожаваха документи с думите, че утре ще получат нови. Цитира се и един от чужденците: „Трябва да сте дружелюбни с мен. Поканила ме е госпожа Меркел“.

Документът бе цитиран от вестник „Билд“. Документът описва какво точно е станало на площада пред известната Кьолнска катедрала и в сградата на местната железопътна гара. Вече стана известно, че на тези места около 1000 млади хора, предимно с „арабска и северноафриканска външност“ извършвали на групи нападения срещу жени по време на честването.

Към момента само в полицията на Кьолн са постъпили над 100 оплаквания от потърпевши за сексуални посегателства, изнасилвания, оскърбления и грабежи. Около 50 подобни оплаквания се проучват в Хамбург, аналогични случаи имало в Берлин, Дюселдорф и Щутгарт. Дали обаче те са свързани помежду си, не е известно.

В доклада за Кьолн, публикуван от „Билд“ се разкрива, че повечето нарушители на обществения ред били пияни или дрогирани. Те се събрали на площада между храма и гарата малко преди настъпването на Новата година и започнали нарочно да пускат фойерверки в другите хора, събрали се на площада, а също и в полицията. Те хвърляли и бутилки.

„Дори появата на полиция и предприетите мерки не накараха тълпата да спре това, което извършваше както пред гарата, така и в самата сграда на гарата“, посочва се в доклада.

В него не се уточнява колко хора е имало на площада. Полицаите са били между 150 и 200 души. За да се избегнат смъртните случаи, полицията решила да разчисти площада, но безредиците не били прекратени, а само се прехвърлили в сградата на гарата. При това към полицията постоянно се обръщали момичета, които разказваха за нападения и сексуални посегателства, казва се в документа.

„Тъй като бе невъзможно да се помогне на всяка една жертва и оперативно да се задържат злосторниците, полицаите бяха на ръба на разочарованието“, казва се още в доклада.

В доклада се посочва още, че мигрантите са пренебрегвали забраните на полицаите, уринирали се в сградата на гарата, спали са по пейките или направо на пода, прехвърляли се от перон на перон направо по коловозите, заплашвали са свидетелите и потърпевшите.

#Германия #бежанци #мигранти #Кьолн #жертви #гара #хамбург #Меркел #документи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници