САЩ и Южна Корея готови да наложат финансови санкции на КНДР

САЩ и Южна Корея готови да наложат финансови санкции на КНДР
Пак Кън-хе Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентите на САЩ и Южна Корея са се договорили да сътрудничат при въвеждането на нови санкции по отношение на КНДР след проведените в страната изпитания с ядрени оръжия, предаде агенция ТАСС.

„Пак Кън-хе и Барак Обама по време на 20-минутен телефонен разговор се съгласиха, че Северна Корея трябва да заплати съответната цена за нарушаването на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН“, пише в съобщение, публикувано на сайта на прес-службата на корейския президент.

Президентът на САЩ е „обещал да предприеме всички необходими мерки за подсигуряването на сигурността на Южна Корея“, а Пак Кън-хе му е благодарила за това. 

Същевременно в аналогичното съобщение на прес-службата на Белия дом пише, че „двамата лидери са се договорили да встъпят в единен фронт, за да подготвят адекватния отговор на международната общност на провокациите на КНДР“.

Пак Кън-хе и Барак Обама „са осъдили проведените от Северна Корея изпитания и са се съгласили, че действията ѝ нарушават международното право, включително и някои резолюции на Съвета за сигурност на ООН“.

#Южна Корея #ООН #Барак Обама #Пак Кън-хе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници