Станишев: Алеко Константинов щеше да бъде потресен от ГЕРБ

Станишев: Алеко Константинов щеше да бъде потресен от ГЕРБ
Лидерът на БСП Сергей Станишев сравни управлението на ГЕРБ с това от края на 19 век, когато Алеко Константинов написал „Бай Ганьо". Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев сравни управлението на ГЕРБ с това от края на 19 век, когато Алеко Константинов написал „Бай Ганьо".

„Ако Алеко Константинов се беше събудил днес, щеше да бъде потресен, че днешните управляващи правят изборите по по-арогантен начин, отколкото в края на 19 в., когато пише за Бай Ганьо," така Станишев коментира изборите за президент и местна власт в края на миналата година, предаде bTV.

Председателят на Европейската партия на социалистите допълни, че в момента се готви цялостна система за обучение на изборния им актив, за да бъдат обучени и правно мотивирани в борбата с „мутренски подход", в който са се превърнали изборите в България.

Бившият премиер каза още, че отказът на България от проекта АЕЦ „Белене" ще се отрази тежко на обикновените граждани. Според него след години сметките за ток и парно ще са по-големи от заплатите и пенсиите.

Той допълни, че партията му търси съюзници за провеждане на референдум дали да се строи атомната централа. Станишев подчерта, че отказът на „Атака" за искания вот на недоверие не е пречка да има дебати по въпроса за АЕЦ „Белене".

#Сергей Станишев #Станишев #БСП #лидер на БСП #Алеко Константинов #Бай Ганьо #ГЕРБ #избори #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници