Филиз Хюсменова сменя Местан през април?

Филиз Хюсменова сменя Местан през април?
A A+ A++ A

Новият председател на ДПС най-вероятно ще бъде жена и тя ще е Филиз Хюсменова. Това заяви по Bulgaria ON AIR лидерът на НДПС Гюнер Тахир, който е бивш член на ДПС. По думите му Хюсменова най-вероятно ще бъде избрана през април, когато е националната конференция на партията.

Политикът не смята, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще заеме поста на председател на ДПС. Според него преди 3 години Доган се е отказал от поста заради силен външен и вътрешен натиск.

"През 2009г. прогнозирах, че ако съм на негово място и ако трябва да дърпам конците зад сцената бих предпочел хора като Лютви Местан, защото те нямат подкрепа в структурите на партията и когато решат да направят друга политика, освен официално начертаната в ДПС, те са много лесни да бъдат сменени буквално за 24 часа, както се случи и 6 години по-късно. Затова смятам, че Доган няма да вземе поста на председател, а ще остане почетен председател" - обясни Тахир.

На 6 януари се очаква Лютви Местан да обяви дали ще сформира партия и какви са му бъдещите политически планове. Според Тахир бившият председател на ДПС няма да постигне успех с нова политическа формация. Възможно е Лютви Местан и хората около него да се присъединят към партията на Касим Дал, прогнозира Тахир.

"Възможно е, защото смятам, че едните и другите са управляеми отвън, тоест те не са автентични политици от българската политическа сцена, а хора, които са си дали лукса други да ги управляват. Факт е, че някой посред нощите търси българския министър-председател, за да се меси във вътрешната политика на една партия и мисля, че говори красноречиво. На последните парламентарни избори, ако си спомняте, а и малко преди това имаше финансиране за Корман Исмаилов и Касим Дал, както имаше финансиране, както имаше натиск вътре в Турция хората да гласуват за тях. Смятам, че Лютви Местан и хората му ще постигнат по-малко, отколкото Дал и Исмаилов" - добави Тахир.

#Филиз Хюсменова #Лютви Местан #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници