Данъчната кампания е в ход - облекчения само за декларациите онлайн

Данъчната кампания е в ход - облекчения само за декларациите онлайн
A A+ A++ A

Данъчната кампания вече е в ход - първата декларация за доходите е подадена 23 минути след полунощ на 1 януари по интернет в столицата.

Крайният срок за подаване на данъчни декларации е до 3 май.

Отстъпка от 5 на сто могат да ползват данъкоплатците, ако подадат годишната си данъчна декларация, до края на март. Само тези, които подадат документите си по електронен път с персонален код обаче ще могат да се възползват от тази отстъпка. Не трябва да имат и стари задължения към хазната.

За тези, които имат едно дете облекчението е 20 лева за година, тези с две деца - 40 лева, а за тези с три – 60 лв.. Хората, които са пропуснали възможността през изминалата година да подадат документи за облекчението при работодателя, могат да го направят със старта на данъчната кампания онлайн или на място в приходната агенция.

Данъчните напомнят, че тези, които искат да се възползват от облекчението за деца, могат да го направят и онлайн с персонален идентификационен код.

„Няма пречка декларацията за данъчно облекчение за дете да се подаде онлайн като декларацията от другия родител, че той няма да го ползва се сканира и сканираното копие се прикачва в онлайн формуляра”, обясни пред бТВ говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

Ако като родител обаче имате неплатен фиш към КАТ и подадете документ, че искате да ползвате данъчно облекчение - данъчните автоматично ще си приспаднат сумата, която дължите от облекчението, което ще получите.

Хората, които са пропуснали възможността през изминалата година да подадат документи за облекчението при работодателя, могат да го направят със старта на данъчната кампания онлайн или на място в приходната агенция.

#облекчения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници