ДПС отчита 26 ползотворни години

ДПС отчита 26 ползотворни години
A A+ A++ A

Движението за права и свободи навлиза в своята политическа зрялост, това е посочено в декларация по повод 26 години от създаването на организацията.

Пресцентърът на Централния съвет на ДПС разпространи декларация по повод на годишнината от учредяването на партията, в която се казва, че съхраняването на уникалния български етнически модел е път, неизменно следван от ДПС, който е основният генератор на стабилност и сигурност както в страната, така и в региона.

В документа се посочва, че за изминалите 26 години партията се е утвърждила като една от водещите политически сили в България и същевременно е един от най-сериозните субекти на демократични и европейски ценности. Отправен е и призив да не се подменя историята, като се припомня, че ДПС се задава като акт срещу насилствената асимилация на комунистическия режим, целящ възстановяването на основните права и свободи на представителите на различни етнически групи, който се оказва и от съдбовно значение за бъдещето на България.

ЦС на ДПС дава в декларацията важна оценка за работата и политическото визионерство на почетния председател доктор Ахмед Доган за установяването на българския етнически модел, допринесъл за ускоряване на процеса за членството на България в европейските и евроатлантическите структури.

 се споменава още в документа, като се подчертава, че партията не спира да се развива и обновява. Изминалата 2015 година е определена като изпълнена с политическо напрежение и белязана със знака на болезнени вътрешно партийни процеси. Отбелязва се обаче, че е налице единно общностно решение партийното тяло да се отърси от всичко онова, което не споделя основополащите идеи и ценности на ДПС.

Централният съвет на ДПС заявява, че предстой политически анализ на отминалите събития тепърва, като той трябва да бъде направен с мисълта, че изстраданите и отстоявани през годините принципи и ценности са поставени пред огромно изпитание.



#ДПС #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници