Още един от Якоруда приет в болница

Още един от Якоруда приет в болница
A A+ A++ A

Още един мъж от Якоруда е приет в благоевградската болницата през изминалата нощ със симптоми на отравяне с метилов алкохол. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ – Благоевград.

По думите му, към момента в лечебното заведение са настанени общо девет човека, четири от които са били приети на 27 декември. Към 18.00 часа на следващия ден- 28 декември още един, четирима през нощта на 29 декември, един от които почина вчера в следобедните часове и един през тази нощ. „Състоянието на всички е значително по – добро, включително и на последния, който бе приет късно снощи“, посочи д-р Митев.

Припомняме, че в периода 27 – 29 декември след консумация на ракия с метилово съдържание починаха пет души. По последни данни една част от тях са консумирали от алкохолната напитка по време на ритуално колене на прасе, наричано в региона „свинска сватба” в събота, а други са пили от отровната ракия по време на рожден ден.

Малко след 18.00 часа вчера, стана ясно, че съдът в Благоевград е уважил искането на Окръжната прокуратура и е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия Тайфи Мекльов, привлечен за извършено тежко умишлено престъпление против народното здраве - чл. 350 ал. 3, вр. ал. 1 НК, вр. чл. 26 НК. Същият бе обвинен в това, че на 25 и 26 декември 2015 година в град Якоруда е продал общо 6 литра от метиловия алкохол

#ракия #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници