Блестящата кариера на Карло Анчелоти

Блестящата кариера на Карло Анчелоти
A A+ A++ A

Той е един от хората, на които в Италия с основание им казват маестро с главно М. Беше такъв като футболист, сега е доказана марка като треньор. Трикратен европейски шампион, който е влюбен в купата с големите уши. Но далеч Шампионската лига не е единственото признание на Карло Анчелоти. Доказал се е, че където отиде, печели. А какво по-лесно от това да си първи с „Байерн“?

В Мюнхен обаче не ценят толкова сребърната салатиера, колкото Купата на европейските шампиони. И затова от лятото на „Алианц Арена“ диригентската палка се пада на Татко Карло.

Кариерата на Анчелоти започна преди точно 40 години в „Парма“. Много бързо той се наложи като авторитет в центъра на терена на един от най-силните отбори за времето си. Логично дойде трансфер в „Рома“ - осем сезона на слава. Но в Италия рядко Вечния град е футболната столица. Така Анчелоти стана част от великия тим на Ариго Саки с легендарното холандско трио Марко ван Бастен, Рууд Гулит и Франк Рийкард. На „Сан Сиро“ Анчелоти два пъти триумфира с КЕШ - през 1989 и 1990 година. Въпреки съзвездието Карло бе несменяем в схемата на Саки, тъй както по-късно се превърна Андреа Пирло. Още тогава пътят му бе предопределен - ще стане голям треньор. Срещу него се изправи и Пеневата чета в онзи скандален полуфинал на Мондиал '94 в Лос Анджелис. Тогава Анчелоти бе помощник на Саки, а „скуадрата“ загуби финала от Бразилия с дузпи.

Първата самостоятелна работа на треньора бе в родния „Реджиана“. Но когато става въпрос за успехи, мястото е „Милан“. С „росонерите“ Анчелоти два пъти спечели Шампионската лига през 2003 и 2007 година. Но участва с печален образ и в най-инфарктния финал - през 2005 година - загубата с дузпи от „Ливърпул“, когато италианците водиха с 3:0 до почивката... В Мадрид още празнуват Десима. Или преведено от испански - десетата купа на европейските шампиони. „Реал“ я спечели под ръководството на Анчелоти. На национално ниво резултатите също не му бягат далеч - шампион е с „Милан“, „Челси“, „Пари Сен Жермен“, „Реал“...

Цялата статия за Карло Анчелоти може да прочетете в Sporta.bg

#Карло Анчелоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници