ГОРД се обявиха за опозиция на ГЕРБ

ГОРД се обявиха за опозиция на ГЕРБ
Правителството задълбочава кризата, то е утежняващият фактор и затова кризата вече не е само икономическа, а политическа и духовна, твърди Бинев. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

За опозиция на ГЕРБ се обяви новоучреденото гражданско обединение ГОРД.

В реч на първия голям форум в София лидерът на обединението Слави Бинев заяви, че "на здравата ръка" имат амбицията да отговорят със "здрав разум", предаде „Дарик".

„За нас в политиката всичко е възможно, но не и обединение с ГЕРБ," заяви Слави Бинев.

Правителството задълбочава кризата, то е утежняващият фактор и затова кризата вече не е само икономическа, а политическа и духовна, твърди Бинев. По думите му е време „страната ни да не стои в ъгъла на Европа".

„С равносметката за много сторени грешки досега в живота му Бинев призна, че се е изморил да бъде лошият пример и вече щял да дава път само на добрите съвети. "Имам лична битка с глупостта, нещастието и бедността. Ако някой не дава отговори на въпросите за флашки, банки, монополи, да, той има лична битка с мен," подчерта Слави Бинев.

Той определи ГОРД като политически субект, който ще се бори за политическата власт, но няма да бъде партия в тесния смисъл на думата, защото това, по думите му, ще бъде обединение на партии, граждански сдружения, синдикати и работодатели.

Слави Бинев се обяви против политиката, свързана с олигархията, защото за него държавата е акционерно дружество, "в което всички сме акционери и трябва да гласуваме умно".

Гости на форума на ГОРД бяха колеги на Слави Бинев от Европейския парламент - Илияна Йотова от Партията на европейските социалисти, Станимир Илчев и Метин Казак от либералите, чуждестранни гости, родни интелектуалци, сред които и писателят Любомир Левчев, Любен Дилов-син от Гергьовден.

#ГОРД #ГЕРБ #Слави Бинев #Бинев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници