Ливърпул нанесе втора загуба на Лестър

Ливърпул нанесе втора загуба на Лестър
A A+ A++ A

Отборът на Ливърпул спечели най-интересния мач от английската Висша лига на Коледа, след като на своя "Анфийлд" се наложи с минималното 1:0 над лидера в подреждането Лестър.

Единственото попадение в срещата бе дело на Кристиан Бентеке в 63'. С тази победа мърсисайдци събраха актив от 27 точки, с които заемат 8-та позиция, а Лестър за сега остава първи с 38. По-късно днес обаче играят отборите на Саутхямптън и Арсенал, като при победа на "топчиите", те ще бъдат новите лидери в класирането.

През първата част отборът на Ливърпул бе по-добър, като в предни позиции Дивок Ориги притесняваше постоянно защитата на Лестър. Нападателят на мърсисайдци обаче се контузи към края на първото полувреме и на негово място се появи Кристиан Бентеке.

През втората част добрата игра на момчетата на Юрген Клоп продължи и след малко повече от час игра на "Анфийлд", именно белгийският нападател на "червените" даде преднина на отбора си. При атака по левия фланг, топката се озова в Роберто Фирмино, който подаде по земя към точката за изъплнение на дузпа. Там бе именно Бентеке, който се разтегна максимално и насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на гостите - 1:0.

До края на срещата играчите на Клаудио Раниери опитваха да намерят правилния път към вратата на Симон Миньоле, но стражът и защитата пред него се представиха на ниво и не допуснаха изравняване.

Видео от гола може да видите в Sporta.bg

#Ливърпул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници