Внасят жалба в съда заради високите цени на винетките

Внасят жалба в съда заради високите цени на винетките
A A+ A++ A

Жалба срещу цената на винетките ще бъде внесена днес в Софийския административен съд (САС). Групата граждани, представлявани от бургаски адвокат, искат и спиране на продажбата на тези винетки. 

"Заповедта за новите винетни стикери на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" е обнародвана в срок в Държавен вестник. Тя обаче не е пълна", категоричен е бургаският адвокат Евгений Мосинов.

"И поради това тя не може да породи своите правни последици. В разпоредителната част на заповедта след израза "заповядвам" има едно-единствено изречение: "Одобрявам графична част на винетни стикери за 2016-а година по отделни видове и групи“. Възниква въпросът, ами коя е тази графична част? Не става видно от публикацията в Държавен вестник, където би трябвало да бъдат публикувани тези графични части. Още по-лошо и това е най-сериозният правен проблем - не става ясно и от текста на самата заповед. Винетните стикери по дефиницията на закона са ценни книги, както ценни книги са парите. Ние с вас не си рисуваме парите", добавя Мосинов.

Стикерите трябва да са по определен образец, който не става ясен със заповедта. Това би следвало да води до нейната нищожност, поясни Мосинов. Адвокатът представлява граждани от цялата страна, които са жалбоподатели. Той поясни, че целта им е държавните органи да спазват законите.

 

#винетки #САС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници