Левски иска оставки на всички в БФС

Левски иска оставки на всички в БФС
Булфото
A A+ A++ A

Лицето на Управителния съвет на Левски Иво Тонев призова публично всички членове на Изпълкома на БФС да подадат оставката си и да се създаде изцяло ново ръководство на българския футбол, в което да не участват президенти на отбори.

От името на Управителния съвет на Левски бе даден пример за това как член на Изпълкома като Гриша Ганчев ще решава дали Литекс ще получи позитивен отговор на жалбата си срещу изхвърленето на тима от А група.

Иво Тонев бе най-емоционален от присъстващите на пресконференцията след събранието на Управителния съвет (на нея, освен него, присъстваха Васил Колев от тръст „Синя България“ и Степан Хиндилян, който е председателят на Националния клуб на феновете).

Тонев обясни, че Левски е взел лиценз в последния момент, и то за сметка на „гладуването“ на всички футболисти и служители, които пет месеца не са взимали заплати в първата половина на 2015 година, само и само да бъдат покрити изискванията за лиценз.

Тонев говори за окаяното състояние на българския футбол и изрази надежда за положителна промяна и изцяло нов Изпълком, който с много работа и чисти помисли да започне възраждането.

Той също така изрази учудване от факта, че БФС към момента все още не е излязъл с окончателна позиция по казуса с ЦСКА – може ли клубът да се слее с друг или не може? Тонев пожела най-бързо завръщане на „червените“ и Литекс в А група, защото Левски има нужда от А група, както и българският футбол.

Той допълни, че ще бъдат изчистени (в петък или понеделник) всички задължения към футболисти и треньори, за да бъдат покрити изискванията към лиценза в това отношение и на "сините" ще останат само задължения към НАП.

Като цяло Васил Колев обобщи, че оценката за изминалите кръгове до момента в първенството е добра, защото е започнато от нулата и никой не си е представял, че Левски два месеца ще оглавява класирането.

#Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници