Овчаров: Усмирителна риза за ГЕРБ!

Овчаров: Усмирителна риза за ГЕРБ!
Бившият министър на икономиката Румен Овчаров. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

ГЕРБ има нужда от усмирителна риза, ако не искаме ситуацията в България да се влоши, заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

„Международният валутен фонд в момента е необходим на България. Фондът е необходим, за да вкара икономическата ни политика, и предимно финансовата, в онова русло, в което тя вървеше до преди идването на ГЕРБ на власт“, коментира Овчаров в събота по Дарик радио.

„ГЕРБ има нужда от усмирителна риза. Иначе догодина, който ще дойде да управлява България, ще бъде в изключително тежка ситуация“, обясни още той.

По думите му това правителство имаше много добри условия да разсъждава стратегически, след като дойде на власт през 2009 г. с над 8 млрд. лв. резерв.

„Но „синдромът на мотиката“ е характерен за правителството на Бойко Борисов – прави се нещо, настъпва се мотиката и тя ни удря по главата. Министър Трайчо Трайков беше особено опитен в тези изпълнения, но Симеон Дянков също е голям изпълнител“, отбеляза Овчаров.

Въпросът за Сребърния фонд, който се дискутира усилено в последните седмици, Овчаров коментира лаконично.

„Този спор не е само за Сребърния фонд, не е въпросът дали ще изхарчим тези пари, ще излезем на международните финансови пазари или ще се договорим с Международния валутен фонд. Въпросът е какво се случва в държавата във финансов план“, каза той.

#Румен Овчаров #министър на икономиката и енергетиката #България #ГЕРБ #Международният валутен фонд #Бойко Борисов #Трайчо Трайков #Симеон Дянков #Сребърния фонд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници