Топло време, за Коледа най-много дъжд предвиждат синоптиците

Топло време, за Коледа най-много дъжд предвиждат синоптиците
A A+ A++ A

На Коледа няма да има сняг, а декември ще бъде топъл, каза пред Нова тв климатологът доц. Георги Рачев. 

Има малка вероятност към 27-39 декември да има валежи и за Нова година да падне сняг, но предвид високите температури по-скоро ще бъде дъжд.

През нощта вятърът отслабна и днес ще е почти тихо. В низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, които на места, главно в Дунавската равнина, ще се задържат почти през целия ден.

В планинските райони през деня ще е предимно слънчево.

Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, по Черноморието - до 3-4 градуса. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони - до 11 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна в сутрешните часове и над южната част. Максималните температури ще са 6-9 градуса. Температурата на морската вода е от 8 градуса на север и до 10-11 градуса в южните райони. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите части до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се повиши още.

В сряда със слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър ще прониква студен въздух. Облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 1 и 6 градуса.

В четвъртък вероятността за валежи е малка. Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, а температурите ще останат почти без промяна.

#сняг #дъжд #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници