Евгений Дайнов: Мирише на предсрочни избори

Евгений Дайнов: Мирише на предсрочни избори
A A+ A++ A

Бойко Борисов успя да се скара едновременно с две много важни части на българското общество - с по-просветената и проевропейски ориентираната и с голяма част от не толкова образованите хора заради винетките, данък „градина“, ракията и казаните, каза пред БНР политологът Евгений Дайнов.

Това мирише на предсрочни избори.

В началото на кампания сме, но не президентска, а парламентарна, каза Евгений Дайнов.

Дайнов обясни, че ако Борисов контролира всички процеси, най-вероятно ще се стигне до парламентарни и президентски избори по едно и също време, но ако изпусне контрола – избори може да има и по-рано.

Всякакви политически формации в момента искат да изглеждат по-реформатори от реформаторите. Това са операции за ограничаване на щетите, да изглежда че не тези, които провалиха нещата, провалиха нещата, отбеляза Дайнов по повод на факта, че министърът в оставка Христо Иванов всъщност е бил от квотата на ГЕРБ.

Реформаторите го припознаваха като техен министър и носител на идеята за реформи в съдебната система.

Камбанката „звънна“ още със съставянето на правителството, припочни политологът. За призивите за стабилност, които звучат около предстоящото решение на Реформаторския блок дали да остане в управлението след оттеглянето на Христо Иванов обяснението му е, че в лодката на стабилността се накачулват още хора и тя изглежда все по-нестабилна.

Дайнов нарече оставането на РБ във властта политическо самоубийство и подчерта, че не разбира защо реформаторите жертват политическото си бъдеще.

Жилото е извадено, легитимността я няма никаква, реформи няма да станат никакви, обобщи Дайнов.

 

 

#Евгений Дайнов #Реформаторите #Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници