Ливърпул изненадващо загуби от Нюкасъл

Ливърпул изненадващо загуби от Нюкасъл
A A+ A++ A

Втора загуба под ръководството на Юрген Клоп инкасира Ливърпул, след като неочаквано бе повален с 2:0 в гостуването си на предпоследния преди този двубой Нюкасъл. „Свраките“ успяха да направят това, което грандовете Челси и Манчестър Сити не сториха на свой терен срещу мърсисайдци и блокираха изцяло машината на Клоп.

Подробности и видео от загубата на Ливърпул вижте в Sporta.bg

След прострелно центриране/удар по диагонала в 69-ата минута на Джорджиньо Вайналдум топката рикошира в крака на Мартин Шкъртел и посети мрежата на Симон Миньоле за първи път.

В 93-ата пък домакините направиха вихрена контраатака, възползвайки се от изтеглените в предни позиции играчи на съперника и след великолепно подаване на Сисе отново Вайналдум излезе на стрелкова позиция и елегантно прехвърли вратаря за крайното 2:0.

Нюкасъл по този начин събра 13 точки и въпреки че остава в зоната на изпадащите, се изравни по актив с 16-ия Норич и 17-ия Борнемут. Ливърпул остава с 23 пункта на седма позиция и пропусна шанса да се изравни с Тотнъм.

Загубата е втора в последните 18 мача на мърсисайдци, които под ръководството на Юрген Клоп бяха повалени само от Кристъл Палас с 1:2 досега. Нюкасъл пък вече има три успеха и осем поражения в последните си 13 мача от Висшата лига.

#Ливърпул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници