Германският военен министър ще посети днес Анкара

Германският военен министър ще посети днес Анкара
A A+ A++ A

Министърът на отбраната на Германия Урсула вон дер Лайден ще направи днес посещение в Турция. Германският министър идва за разговори с турската страна по въпроса за разполагането на германски самолети на военно въздушната база Инджирлик край южния турския град Адана като част от планираната операция срещу "Ислямска държава".

Правителството на Германия одобри план за включване на Бундесвера във военната кампания срещу терористичнтата групировка ИДИЛ в Сирия.

Според военните източници 6 броя германски разузнавателни самолети Торнадо се планира да бъдат разположени на базата Инджирлик. А също и около 400 немски войници. Вероятно е това да стане през месец януари идната година.

Но за финализиране на разполагането е необходимо Турция да даде одобрението си. Също така е нужно да се сключи споразумение, тъй като германските самолети ще ползват турското въздушно пространство.

На тези въпроси се очаква да се акцентира по време на визитата на министъра на отбраната на Германия в Анкара. Предвижда се в разговорите с турската страна да бъде обсъдена и борбата срещу "Ислямска държава".


Турция вече предостави на Франция въздушното си пространство и Инджирлик за целите на кампанията срещу "Ислямска държава".

#Анкара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници