Нападението в Калифорния е било добре подготвено

Нападението в Калифорния е било добре подготвено
A A+ A++ A

Силите на реда се въздържат да говорят за терористичен акт, но има данни, че нападението в дома за умствено изостаали в Калифорния е било старателно подготвено. 

Един от предполагаемите извършители на стрелбата, при която бяха убити 14 души и ранени 17, се нарича Саид Фарук, съобщи "Лос Анджелис Таймс".

Фарук е бил американски гражданин, който е работел в здравната система на града. Той бе убит от силите на реда при престрелка с тях. Заедно с него е била убита и една жена.

Двамата са били тежка въоръжени с пистолети и автоматични пушки. Те са се опитали да избягат с черен джип и при стрелба на пътя са били застреляни.

Има ранен полицай.

Стрелбата е извършена в център за подпомагане на лица с увреждания в Сан Бернардино по време на вътрешно празненство за персонала. Според полицията там е възникнал разгорещен спор и се е стигнало по-късно до стрелбата.

Според вестник "Лос Анджелис Таймс" в здравните служби на Сан Бернардино е вписан санитарен експерт на име Саид Фарук.

Регистрацията на колата също е извела полицията до местен жител на име Саид Фарук.

Има и трети заподозрян, който също може би е участвал в нападението, но засега полицията се въздържа да потвърди официално тази хипотеза. Той е задържан и се провежда разследване.

Междувременно в някои медии излязоха непотвърдени информации, че в района на стрелбата служителите на реда са открили предмет, наподобяващ самоделно взривно устройство.

#Сан Бернардино #терористичен акт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници