Ципрас обеща повече да не орязва пенсиите

Ципрас обеща повече да не орязва пенсиите
Алексис Ципрас Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Гръцкото правителство ще положи всички усилия, за да избегне по-нататъшно болезнено съкращаване на пенсиите на гражданите”, обеща гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на среща с членове на партията СИРИЗА.

„Ще направим всичко възможно, за да запазим пенсиите без повече съкращения и ще се опитаме отново да направим системата жизнеспособна, предлагайки напълно нова схема”, заяви Ципрас, без да дава повече подробности.

В рамките на реформата в пенсионното осигуряване, гръцкото правителство увеличи възрастта за пенсиониране, вдигна увеличи вноските за здравно осигуряване и отмени повечето удобства, свързани с ранното пенсиониране. Също така властите планират да обединят редица пенсионни фондове и да намалят допълнителните пенсии. Всичко това беше необходимо, за да се отговори на изискванията на международните кредитори, които ще дадат на Атина следващия транш в замяна на фискални ограничения.

Третата програма за международна финансова помощ за Гърция беше одобрена на 15 август. Подобно на предходните две, те я за следващите три години. Средствата по нея са в размер на 86 млрд. евро, а средният срок за погасяване – 32,5 години. 

#Алексис Ципрас #Гърция #пенсии #СИРИЗА #възраст

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници