Левски не даде шанс на Славия в столичното дерби

Левски не даде шанс на Славия в столичното дерби
Официален сайт на Левски
A A+ A++ A

Левски се върна еднолично на върха в А група в 17-ия кръг, след като спечели 132-рото издание на столичното дерби срещу Славия с 2:0 на стадион „Георги Аспарухов“. „Сините“ постигнаха повечето си успехи в елита до момента с минимален резултат, но срещу този съперник „се отпушиха“ и ги пронизаха с две великолепни попадения преди почивката.

Роман Прохазка с красив прехвърлящ удар от над 20 метра се разписа на празна врата в 16-ата минута, след като вратарят Марио Кирев бе напуснал очертанията на наказателното поле. Страхотна многоходова атака в 40-ата минута пък позволи на Джереми де Ноойер да демонстрира прецизността на удара си и да прониже за втори път мрежата на гостите.

След почивката Мигел Бедоя и Умар Диаби имаха шанс да отбележат още едно попадение, но дори с техните пропуски нямаше никакво съмнение, че Левски контролира двубоя през цялото време и няма начин да изпусне победата.

Отборът на Стойчо Стоев вече има 34 точки и се измъква с 3 пред Лудогорец и Литекс, докато Славия с 22 пункта е на шеста позиция, след като бе изпреварена от Черно море (24), който вчера надви Локомотив (Пловдив) с 3:1 като гост.

#Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници