Автоматите за атаките в Париж са купени онлайн от Германия

Автоматите за атаките в Париж са купени онлайн от Германия
A A+ A++ A

Терористите от кървавите атентати в Париж на 13 ноември, са си поръчали автоматите по интернет от Германия, пише днес германският в. "Билд".

Германските следствени органи, които се занимават с изясняване на обстоятелствата около парижките нападения (с цел предотвратяване на подобни атаки на територията на Германия), установили, че калашниците са били закупени онлайн от търговец на оръжие и доставени от Германия.

Въпросният купувач в момента се намира в следствения арест в Щутгарт.

По данни на спецслужбите, в началото на ноември той е продал четири автомата "Калашников".

В иззетия от него смартфон е съхранена и кореспонденция по електронната поща, от която става ясно, че оръжието е било продадено на "араби от Париж".

На 13 ноември джихадисти от "Ислямска държава" атакуваха ресторанти и кафенета в източната част на Париж, както и концертна зала "Батаклан", а трима терористи се взривиха край стадиона "Стад дьо Франс", където се играеше мач между отборите на Франция и Германия. В резултат на нападенията загинаха 129 души, а около 350 други бяха ранени.

Скоро след атаките БНТ съобщи, че автоматите "Калашников", с които са стреляли атентаторите, са българско производство, позовавайки се на свой "отлично запознат" източник от българските спецслужби. Оръжията били произведени през 80-те години.

#автомати #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници